Vīnogu šķirne: 60% Sangiovese, 40% Cabernet Sauvignon
Reģions: Maremma Toscana
Izturēts: 12 mēnešus ozolkoka mucās.
Aromāts: elegants un intensīvs, izteikta nobriedušu ogu buķete.
Garša: lieliski sabalansēta, augļu nokrāsām bagāta, vīns ar izteiksmīgu struktūru.
“POGGIO al TUFO” vīnadārzi (poggio – ‘kalns’; tufo – ‘vulkāniskā augsne’) atrodas Pitiljano, ļoti nozīmīgā etrusku pilsētā, Maremmā Toskānas reģionā, dažu kilometru attālumā no Sovanas un Sorano un apmēram stundas braucienā uz ziemeļiem no Romas. Tomasi ģimenei šeit saimnieko kopš 1997. gada.
Īpašums atrodas 350 metrus virs jūras līmeņa, 66 hektāru plašumā stiepjas vīnadārzi. Augsne šeit ir vulkāniskas izcelsmes un ir ļoti bagāta ar „tufo”.
Pēc skrupulozas augsnes izpētes un klimata analīzes, laukus tika nolemts apstādīt ar vietējo vīnogu hidrīdiem un starptautiski pazīstamu šķirņu vīnogulājiem.
Vidusjūras tuvums (25 km) šeit nepieļauj drastiskas temperatūras svārstības, un vīnogas zied un ienākas agrāk, pateicoties stabilam, gana siltam mikroklimatam. Turklāt pēdējā vīnogu nobriešanas posmā šeit ir ārkārtīgi daudz saules, kas labvēlīgi ietekmē ogu nogatavošanos.