Tommasi Ripasso Valpolicella
Saderīgie ēdieni:
Produkta apraksts
Vīnogu šķirne: 70 % Corvina Veronese, 20% Rondinella, 10% Molinara.
Reģions: Valpolicella.
Aromāts: intensīvs un elegants, var izjust gan melnus piparus, gan šokolādes nokrāsas, kā arī rozīnes.
Garša: ļoti bagātīga un labi sabalansēta ar saldo ķiršu toņiem.
Ražotāja portrets
TOMMASI Viticoltori ir ģimenes vīna darītava, kuru 1902. gadā dibinājis Džakomo Tomasi. Darītava atrodas vēsturiskā Valpolicella Classico reģiona sirdī (Veneto reģiona daļa). Tas ir apgabals, kas no Veronas stiepjas uz ziemeļrietumiem. Patlaban Tommasi vīndaritavu pārvalda ceturtā ģimenes paaudze – seši cilvēki saskanīgi strādā kopā, katram atbildot par savu konkrēto jomu. Tommasi vīns stāsta par ģimeni, kas uzcītīgi strādā un mīl savu zemi. Tā ir ģimene, kas dzīvo harmonijā un vienmēr cenšas sasniegt pašu augstāko kvalitāti.
Vai zinājāt?
- No Veneto reģiona nāk divi Itālijas pazīstamākie un visvairāk eksportētie vīni – baltais Soave un sarkanais Valpolicella.
- Daži sausie, kā arī saldie Veneto vīni ražoti, izmantojot īpašu tehnoloģiju - recioto. Pirms fermentācijas vīnogas pāris mēnešu žāvē, lai tajās sakoncentrētu cukuru.
- Lieliskais Veneto sarkanvīns Amarone – arī tā ražošanā izmanto recioto tehnoloģiju. Žāvētas vīnogas zaudē līdz pat trešdaļai svara, galvenokārt ūdeni. No šādām ogām gatavots vīns ir bagātīgs un stiprs - alkohola daudzums tajā ir 15 vai 16 procentu. Tas atgādina portvīnu, un tajā var sajust rūgto šokolādi, moku un žāvētas vīģes.
© DYLAN DISTRIBUTION

Dylan atgādina: Alkoholu lietojiet apdomīgi
Saistību atruna.
s